Σχολικά γεύματα: Τι ώρα θα σχολάνε οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων

Ενημερωτική Ανακοίνωση Νο92/2019

 

Το πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα” θα υλοποιηθεί το σχολικό έτος 2019 – 2020 στα σχολεία της Α/θμιας εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα είναι ένα επίδομα παιδιού σε είδος (σχολικό γεύμα). Προτείνουμε στους γονείς να εγγράφουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η πρόταση του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Λάρισας είναι ότι ΟΛΑ τα παιδιά πρέπει να έχουν Σχολικό γεύμα, τόσο στα Νηπιαγωγεία, όσο και στα Δημοτικά καθώς και στα Γυμνάσια.

«Υλοποίηση προγράμματος “Σχολικά Γεύματα” σε σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπ/σης για το σχ. έτος 2019-20»

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» μεταβαίνουν στις οριζόμενες από το Σύλλογο Διδασκόντων αίθουσες. Ο χρόνος υλοποίησης του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» διαρκεί ως τις 13.45 για τους μαθητές που δεν παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, οπότε και αποχωρούν από το σχολείο.

Για τους μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» ολοκληρώνεται, όπως προβλέπεται από το ισχύον πρόγραμμα του Ολοημέρου, στις 14.00.

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων όλων των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο ανωτέρω πρόγραμμα, σε ειδική συνεδρίασή τους, κατά την έναρξη του προγράμματος, αποφασίζουν

α) τον καθορισμό των απαραίτητων αιθουσών που κατά περίπτωση κρίνονται αναγκαίες για την υλοποίηση του προγράμματος

β) τις ειδικότερες λεπτομέρειες που αφορούν στην οργάνωση και υλοποίηση της όλης διαδικασίας και γενικότερα τη ρύθμιση όλων των προβλημάτων που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη τυχόν ιδιαιτερότητες της σχολικής μονάδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Το πρόγραμμα διατροφής των Σχολικών Γευμάτων για το σχολικό έτος 2019-20 είναι το εξής:

Τα σχολικά γεύματα έχουν παρασκευαστεί για να μοιράζονται στην/στις αίθουσα/ες ακριβώς πριν την έναρξη της σίτισης, ώστε να παραμένουν στις ασφαλείς θερμοκρασίες συντήρησης.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ –ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ

Το κάθε προσφερόμενο γεύμα είναι ατομικά συσκευασμένο ανά είδος (ζεστό φαγητό και σαλάτα) σε πλαστικούς περιέκτες μιας χρήσεως (C-PET, A-PET & PP), που κλείνουν αεροστεγώς, ώστε να μην επιτρέπουν τις διαρροές κατά τη μεταφορά και να προστατεύουν τα τρόφιμα από σκόνη, έντομα και άλλες ρυπάνσεις. Το ψωμί είναι συσκευασμένο σε κλειστές ατομικές συσκευασίες.

Κάθε συσκευασία συνοδεύεται από χαρτοπετσέτες και κατάλληλα πλαστικά πιρούνια ή κουτάλια – κατά περίπτωση – καθώς και μαχαίρια (χωρίς προεξοχές και ανωμαλίες) μιας χρήσεως.

Σε κάθε συσκευασία αναγράφεται η ημερομηνία παρασκευής και τα συστατικά του γεύματος (π.χ. σαλάτα εποχής και κυρίως ζεστό πιάτο).

Τα γεύματα είναι τοποθετημένα σε ειδικούς θερμοθαλάμους μεταφοράς τροφίμων με τον ασφαλή ενδεδειγμένο τρόπο. Οι σαλάτες μεταφέρονται σε ψυκτικούς θαλάμους.

Τα γεύματα παραδίδονται εντός του χρονικού διαστήματος 10:00 – 13:00.

Η μεταφορά των γευμάτων από τις εγκαταστάσεις παραγωγής τους δε θα πρέπει να ξεκινάει νωρίτερα από τις 08:30. Ο Ανάδοχος υποχρεούται, εφόσον το σχολείο το επιθυμεί, να αφήσει τις μερίδες των γευμάτων σε θερμοθαλάμους και τις σαλάτες σε ψυκτικούς θαλάμους, τους οποίους θα παραλαμβάνει την επόμενη σχολική ημέρα.

Ακολουθεί Λίστα με τα σχολεία στο Νόμο Λάρισας

ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ
ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ
ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΦΑΡΣΑΛΩΝ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
ΦΑΡΣΑΛΩΝ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
ΦΑΡΣΑΛΩΝ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
ΦΑΡΣΑΛΩΝ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
ΛΑΡΙΣΑΣ 11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΛΑΡΙΣΑΣ 33ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΛΑΡΙΣΑΣ 23ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΛΑΡΙΣΑΣ 26ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΛΑΡΙΣΑΣ 30ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΛΑΡΙΣΑΣ 31ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΛΑΡΙΣΑΣ 17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΛΑΡΙΣΑΣ 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΛΑΡΙΣΑΣ 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΛΑΡΙΣΑΣ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ