ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΤΡΙΤΕΚΝΗ ΜΗΤΕΡΑ 2018»

Ενημερωτική Ανακοίνωση Νο44/2019

 

DSC_1008

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά  και  με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της Μητέρας, ο Σύλλογος Τρίτεκνων Νομού Λάρισας σε συνεργασία με το Δήμο Κιλελέρ, Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Αθλητισμού Υγείας & Πρόνοιας – Παιδείας τίμησε τη μάνα που γέννησε το τρίτο παιδί της το έτος 2018. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή  12 Μαΐου 2019 και ώρα 11:30  στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νίκαιας Εθνάρχου Μακαρίου 4, Νίκαια Λάρισας.

Ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν, η Περσεφόνη Φώλια – Παπαλεξανδρή, Παιδίατρος. με Θέμα «Καλοκαίρι και παιδί. Τι πρέπει να προσέχουμε» και η Ζωή Σαμαρά, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος, με Θέμα «Συχνά λάθη των γονέων στην διατροφή των παιδιών».

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτριος Γκόβαρης αφού καλωσόρισε γονείς, παιδιά,  αιρετούς και άλλους προσκεκλημένους.

DSC_1012

Στη συνέχεια  ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες και μίλησε για το δημογραφικό πρόβλημα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες σήμερα.

«Δυστυχώς, οι εξελίξεις είναι τραγικές για τον Ελληνισμό. Η πρωτοφανής μείωση των γεννήσεων συνεχίζεται, με τεράστιες πολιτικές ευθύνες και της κυβέρνησης. Τα μέτρα που λαμβάνονται δεν δίνουν ούτε ένα κίνητρο για γέννηση νέων παιδιών, ενώ η καταστροφική φορολογία και ανεργία οδηγεί χιλιάδες νέους και οικογένειες στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Γκόβαρης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πόρισμα για το δημογραφικό που κατατέθηκε στη Βουλή τον περασμένο Μάρτιο σημειώνοντας «Προτείνει ορισμένα θετικά μέτρα στις πολιτικές απασχόλησης και στις υποδομές φροντίδας παιδιών, αλλά συγχέει σε πολλά σημεία την προνοιακή πολιτική που έχει στόχο την αποφυγή της φτώχειας με τα δημογραφικά κίνητρα, τα οποία εξ ορισμού δεν έχουν καμία σχέση με εισοδηματικά κριτήρια αλλά αφορούν οριζόντια όλο τον πληθυσμό, αφού στοχεύουν στην αύξηση των γεννήσεων και όχι στην προστασία των απόρων. Περιμένουμε αλλά δεν επαναπαυόμαστε».

Τελειώνοντας  θα ήθελα να ευχαριστήσω  το Δήμο Κιλελέρ  για την συνδιοργάνωση με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Αθλητισμού Υγείας & Πρόνοιας – Παιδείας και  ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο κύριο Χατζούλη τους χορηγούς και επιχειρηματίες της περιοχής  για τα  δώρα που θα προσφέρουμε στις  μητέρες που έγιναν τρίτεκνες το 2018, τον Αθανάσιο  Νασιακόπουλο Δήμαρχο Κιλελέρ, την FrezyDerm Α.Β.Ε.Ε. , την  Τσικρικώνη Δήμητρα (Φαρμακείο Πανοπούλου Γιάννη 19 Νεάπολη Λάρισας). Καθώς και Τους Χορηγούς, τον Μπαλονόκοσμο (Παναγούλη 42 Λάρισα), τον Καψιώχα catering  Ελευθερές  για τα εδέσματα, τον Αλεξίου Νίκο (MΠΑΡΑΣ ΜΑΡΚΕΤ) για τα αναψυκτικά και   τον  Μιχάλη Μπεκύρη (Αγρόκηπος Φαρσάλων 208 Λάρισα)  για τα λουλούδια.

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ,  στίς δυο σημαντικές ομιλήτριες οι οποίοι θα αναπτύξουν επίκαιρα θέματα σχετικά με το παιδί.

Και τέλος τη Μπουλούμπαση Γεωργία   για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Καθώς και όλους όσους βοήθησαν για διοργάνωση της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν και οι βουλευτές κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας, καθώς και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ κ. Χατζούλης. Χαιρετιστήρια επιστολή απέστειλε ο βουλευτής κ. Γ. Κατσιαντώνης.

DSC_1036

Αναλυτικότερα, στη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε ότι

«Ένα από τα τραγούδια που με συγκινεί βαθιά όταν το ακούω είναι το ποντιακό τραγούδι για τη μάνα “η μάνα εν κρύο νερό” το οποίο καταλήγει ότι “χωρίς τη μάνας την ευχήν κανείς κε λεπ’ χαΐρ”. Η μάνα είναι το στήριγμα της οικογένειας, αυτή που σηκώνει το βάρος της ανατροφής των παιδιών και της οφείλουμε σεβασμό και αγάπη». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας την εκδήλωση για τη «γιορτή της μητέρας» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Τρίτεκνων Λάρισας.
«Ως παιδί τρίτεκνης οικογένειας κι εγώ» σημείωσε ο Θεσσαλός πολιτικός «θέλω και δημόσια να ευχαριστήσω κάθε μάνα και ιδιαίτερα τις μητέρες των πολυμελών οικογενειών για όσα προσφέρουν στην κοινωνία μας. Για τις μητέρες, όσο κι αν μεγαλώνουμε, παραμένουμε τα μικρά τους παιδιά για τα οποία πάντα θα έχουν έγνοια!».
Με αφορμή τις αναφορές του προέδρου των τρίτεκνων στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, στην οποία ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εργάστηκε ως αντιπρόεδρός της, υπογράμμισε ότι πλέον όλοι, πολιτικές δυνάμεις, φορείς, αλλά και η ελληνική κοινωνία έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος. Η παράταξη που εκπροσωπώ έχει δεσμευτεί, ως αυριανή κυβέρνηση, για την άμεση υλοποίηση μέτρων».

DSC_1030

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης του δημογραφικού ζητήματος, το οποίο χαρακτήρισε ως το «μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα», σημειώνοντας:

«Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση στη σημερινή σας εκδήλωση, που είναι αφιερωμένη στη μητέρα, που, παρά την κρίση, γέννησε το τρίτο της παιδί τη χρονιά που πέρασε.
Θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη μέχρι σήμερα αξιόλογη πορεία του Συλλόγου και να σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε με την ίδια θέρμη να προασπίζεστε τις οικογένειες με τρία παιδιά.»
Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά τον χαιρετισμό του, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Λάρισας, τιμώντας όσες μητέρες γέννησαν το τρίτο τους τέκνο εντός του 2018.
Προσθέτως, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης του δημογραφικού ζητήματος, το οποίο χαρακτήρισε ως το «μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα», σημειώνοντας:
«Ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες της πολυεπίπεδης κρίσης και της αβεβαιότητας, που βιώνουμε σήμερα, το έργο σας αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα. Προσωπικά, τιμώ και σέβομαι την τρίτεκνη μητέρα, την τρίτεκνη οικογένεια και την τεράστια συμβολή της στο μεγαλύτερο εθνικό μας πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από το δημογραφικό.
Και λέω εθνικό, γιατί απειλεί την υπόσταση του ελληνικού έθνους, τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Επιβάλλεται, λοιπόν, να εφαρμόσουμε μια συνολική παρέμβαση για το δημογραφικό, διαφορετικά κινδυνεύουμε σε μερικές δεκαετίες να απεμπολήσουμε την ίδια την έννοια του έθνους μας. Γιατί, χωρίς ανθρώπινο δυναμικό, δεν υποστηρίζεται ούτε η κυριαρχία ούτε και η ανάπτυξη ενός κράτους».

DSC_1043

Χαιρετισμό απήθυνε και ο αντιδήμαρχος  Κιλελέρ ο κ. Χατζούλης.

Στη συνέχεια η παιδίατρος κ. Περσεφόνη Φώλια –Παπαλεξανδρή   η οποία με λόγο κατανοητό και χαρακτηριστική ευφράδεια ανέπτυξε το πάντα επίκαιρο θέμα  ενόψει καλοκαιριού  «Καλοκαίρι και παιδί. Τι πρέπει να προσέχουμε». και έδωσε οδηγίες στους γονείς για το τι θα πρέπει να προσέχουν στα παιδιά τους,  ενώ η διατροφολόγος-διαιτολόγος Ζωή Σαμαρά μίλησε για τα λάθη που κάνουν συνήθως οι γονείς στη διατροφή των παιδιών.

Διαβάστηκαν τα Βιογραφικά σημειώματα των ομιλητριών από την ταμία του συλλόγου Δήμητρα Αποστολοπούλου και επέδωσαν αναμνηστικές πλακέτες  ο γραμματέας του συλλόγου Ηλίας Νατσιούλας και η ταμίας Δήμητρα Αποστολοπούλου αντίστοιχα στις ομιλήτριες.

Ο ο Στην εκδήλωση παρέστησαν και βράβευσαν τις 30 μητέρες που παρά την κρίση και κόντρα στα σημερινά πρότυπα αποφάσισαν να αποκτήσουν τρίτο παιδί κατά το έτος 2018. Εκπρόσωπος της Μητρόπολης Λάρισας, ο Πατήρ Ανδρέας Γκουνέλας, η πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Ζαππείου Γκαραγκούνη Κων/να και ο Ψαρούλης Γιώργος του τοπικού συμβουλίου της Νίκαιας του δήμου Κιλελέρ και το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου.

kelas.jpg

Ο χώρος γέμισε χαρούμενες φωνές παίζοντας και ζωγραφίζοντας. Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Δήμητρα Αποστολοπούλου, Δημήτρη Μπουλούμπαση και Ηλία Νατσιούλα  και στόχος ήταν οι μικροί και μεγάλοι φίλοι να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην αγαπημένη τους μητέρα. Μητέρα είναι μια και μοναδική.  Σαν ανταμοιβή τους προσφέρθηκαν χάρτινες δημιουργίες να ζωγραφίσουν για να χαρίσουν στην μητέρα τους.

DSC_1136

Μετά το τέλος της εκδήλωσης έγινε απονομή αναμνηστικού  σε όλες τις μητέρες που παραβρέθηκαν και  και ευθύς μετά παρατέθηκαν σε όλους τούς καλεσμένους  νόστιμα εδέσματα,  και αναψυκτικά.

Ακολουθεί φωτογραφικό Υλικό

DSC_1072DSC_1081DSC_1101DSC_1105DSC_1116DSC_1076DSC_1080DSC_1083DSC_1088DSC_1089DSC_1091DSC_1095DSC_1099DSC_1102DSC_1103DSC_1106DSC_1108DSC_1111DSC_1117DSC_1114DSC_1121DSC_1123

DSC_1009DSC_1048DSC_1059DSC_1066DSC_1149DSC_112660625944_1262476507239332_535555376402137088_n(1)DSC_1129DSC_1143DSC_1145