ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ Νο 9/2017 – ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 09 Μαρτίου 2017 η Γενική Συνέλευση του συλλόγου Τρίτεκνων Νομού Λάρισας σε μια  γεμάτη αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας επί της οδού Παπακυριαζή 44 Λάρισα, όπου τρίτεκνοι από τους δήμους Αγιάς, Κιλελέρ, Ελασσόνας και Λάρισας ενημερώθηκαν, συζήτησαν) για τα θέματα:

  1. Ετήσια έκθεση πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2016.
  2. Οικονομικός Απολογισμός για το διαχειριστικό έτος 2016 και παρουσίαση της έκθεσης της Ελεγκτικής Επιτροπής.
  3. Έγκριση έκθεσης πεπραγμένων – οικονομικού απολογισμού 2016 Διοικητικού Συμβουλίου και απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από την ευθύνη των πράξεών τους.
  4. Πρόγραμμα δράσεων και έγκριση προϋπολογισμού για το έτος 2017.

Τα μέλη του Συλλόγου έδωσαν το παρόν με την παρουσία τους στην εκδήλωση. Αιτήματα και ερωτήσεις των μελών καταγράφηκαν και απαντήθηκαν από τον πρόεδρο Δημήτριο Γκόβαρη, τον Αντιπρόεδρο Λεωνίδα Μουζήθρα, την ταμία Ελένη Νιάκα, τον γραμματέα Δημήτριο Μπουλούμπαση και την εξελικτική επιτροπή Αφροδίτη Παναγούλη και Ελπινίκη Ζουμπελούλη.

Εγκρίθηκε και ψηφίστηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός.

Η έκθεση των πεπραγμένων2016 και πρόγραμμα δράσεων για το 2017 παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο κ Δημήτριο Γκόβαρη ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Προσπάθεια μας είναι να είμαστε παρόντες σε κάθε κάλεσμα του νομού μας για να βοηθήσουμε όλους τους πολίτες στη διεκδίκηση  μιας καλύτερης, πιο ποιοτική ζωή με βάση πάντα την κοινωνική  συνοχή και αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας.

Επισκεφτήκαμε τους Δημάρχους του νομού μας και ζητήσαμε εκτός των άλλων την εφαρμογή του Ν. 4368/ 2016 όπου στο άρθρο 13 περιλαμβάνει και τους τρίτεκνους για μειώσεις στα δημοτικά τέλη και ύδρευσης».

Στη συνέχεια  αναφέρθηκε για τον εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στις τρίτεκνες οικογένειες      (όριο ηλικίας για τα παιδιά των τρίτεκνων, αφορολόγητο όριο, μείωση οικονομικών ορίων για παροχή τροφίμων κ.λπ.) και τις πρωτοβουλίες-κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις στα υπουργεία κάτω από την ομπρέλα της ομοσπονδίας πολυμελών οικογενειών τριών τέκνων (Ο.Π.Ο.Τ.ΤΕ.).

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις αλληλεγγύης του συλλόγου (διανομή τροφίμων, ρούχων, οικονομική ενίσχυση άπορων τρίτεκνων, βραβεύσεις μαθητών και μητέρων).

Στο τέλος αναφέρθηκε στους στόχου του συλλόγου τονίζοντας ότι:

«Θα υπερασπίσουμε τα μέχρι τώρα δικαιώματα της τρίτεκνης οικογένειας απέναντι σε κάθε προσπάθεια κατάργησης η υποβάθμισης.

     Θα αγωνιστούμε για την εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών σε πολύτεκνες και ένταξη στο Νόμο 1911/1944».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην :

Τροποποίηση του Καταστατικού, ούτως ώστε να εκσυγχρονιστεί ο τρόπος λειτουργίας των οργάνων και να προσαρμοσθεί στις πραγματικές ανάγκες.

Πραγματοποίηση των πάγιων εκδηλώσεων (Βραβεύσεις τέκνων, μητέρας  κ.λπ.).

Προσπάθεια εύρεσης χώρου για στέγαση του συλλόγου χωρίς ενοίκιο για να μειωθεί η εισφορά των μελών, την παροχή εκπτώσεως από τα ΚΤΕΛ, τα εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις του νομού μας, καταλήγοντας ότι:

«Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Τρίτεκνων Ν. Λάρισας, θα έχει να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις, κάτι που απαιτεί δυναμικότητα, αποτελεσματικότητα, σαφή στρατηγική και χάραξη θέσεων, δυνατότητα παρέμβασης στα κέντρα αποφάσεων και αρραγή ενότητα του Τριτεκνικού Κινήματος.

Έχουμε γνώση, έχουμε θέληση, έχουμε δυναμική για να δώσουμε όραμα, προοπτική στα παιδιά μας».

Στη συνέχεια ευχαρίστησε την περιφέρεια Θεσσαλίας (κ. Κώστα Αγοραστό για την παραχώρηση χώρου και μέσων για την διανομή των οπωροκηπευτικών στα μέλη.

Τον Δήμο Λαρισαίων για την αγαστή συνεργασία.

Τον Δήμο Αγιάς για την συμμετοχή των τρίτεκνων οικογενειών στο κοινωνικό τιμολόγιο (έκπτωση στο τιμολόγιο  ύδρευσης).

Τους Χορηγούς που στηρίζουν το σύλλογο.

Τους εθελοντές που προσφέρουν τις υπηρεσίες στο σύλλογο.

Τα ΜΜΕ που αφιλοκερδώς φιλοξενούν τις ανακοινώσεις του συλλόγου.

Τελειώνοντας είπε: «Θα θελα εκ μέρους του Δ.Σ. να ευχαριστήσω όλους εσάς που πλαισιώσατε τον Σύλλογο, που δείξατε ενδιαφέρον και παρευρεθήκατε στις εκδηλώσεις του. Χωρίς εσάς ο Σύλλογος δεν θα αποκτούσε την δυναμική που έχει. Πιστεύω ότι και στο μέλλον θα συνεχίσετε να είστε κοντά στον Σύλλογο.

Ευχαριστούμε το Επιμελητήριο Λάρισας για την αίθουσα που μας παραχώρησε και τα Μέλη μας για την μεγάλη συμμετοχή τους. Ο αγώνας μας για το Δημογραφικό και την εξομοίωση Τρίτεκνων σε Πολυτέκνους συνεχίζεται».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

IMG_5386

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝ 2017

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ