ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΟΠΟΤΤΕ

                

ΝΕΟ ΡΑΠΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Μετά τη γνωστοποίηση της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας, η τρίτεκνη οικογένεια δέχεται και νέο ράπισμα, μέσα στα τόσα του τελευταίου διαστήματος.

Oι   Συνταγματικές διατάξεις περί μέριμνας και φροντίδας για την οικογένεια  είναι σε ισχύ, όμως οι  οικογένειες της χώρας και ειδικότερα οι τρίτεκνες,  ούτε τις υποδομές, ούτε την οικονομική βοήθεια, ούτε την παροχή σίτισης, ούτε την παροχή στέγης στα Πανεπιστήμια, ούτε άλλες διευκολύνσεις έχουν τέτοιες που να θεωρούν ότι οι σπουδές τους γίνονται χωρίς προβλήματα. Ιδιαίτερα τώρα με την  οικονομική κρίση, που μαστίζει τις οικογένειες , οι περισσότερες  αδυνατούν να πληρώνουν για να  εισαχθούν τα παιδιά τους (βλέπε πολλά φροντιστήρια, δυστυχώς αναγκαία).

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στη νομοθετική ρύθμιση του θέματος για να μην υπάρχουν τέτοιες ανατροπές την τελευταία στιγμή και μάλιστα μικρό διάστημα πριν τις Πανελλαδικές.

Επίσης, οι τρίτεκνοι θεωρούν αναγκαίο και επιβεβλημένο να επανέλθουν οι μετεγγραφές, όπως ίσχυαν πριν το 2011, έτσι ώστε οι επιτυχόντες κατόπιν αιτήσεως τους να έχουν τη δυνατότητα μετεγγραφής στην πλησιέστερη Σχολή ή Τμήμα στον τόπο κατοικίας των γονέων τους ή εκεί που φοιτά ο αδελφός τους.